۱۴ فروردین ۱۴۰۳، ۱۱:۲۸

رییس مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری در گفت‌وگو با مهر:

محفل امام حسنی ها توانست فعالیت‌های قرآنی را به جامعه عرضه کند

محفل امام حسنی ها توانست فعالیت‌های قرآنی را به جامعه عرضه کند

زمانیان گفت: ظرفیت نوآورانه ای که در برنامه هایی مانند برنامه محفل قرآنی امام حسنی ها وجود دارد همان اجتماعی سازی جریان قرآنی است.

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با میلاد باسعادت امام حسن مجتبی (ع)، بزرگترین اجتماع قرآنی در استادیوم آزادی با عنوان «محفل قرآنی امام حسنی‌ها» برگزار شد. اجتماع بزرگ محفل امام حسنی‌ها با حضور پرشور خانواده‌ها در مجموعه ورزشی آزادی با برنامه‌هایی از جمله تلاوت قرآن، سرودخوانی، هم‌خوانی، نور افشانی، اهدای هدایای بسیار ویژه و اجرای برنامه‌های مفرح و متنوع، بخشی از برنامه‌های جشن بزرگ محفل قرآنی امام حسنی‌ها برپا شد. همچنین برای جشن قرآنی امام حسنی‌ها ۱۵۰ هزار پک اطعام افطار برای روزه داران تدارک دیده شده بود.

«محفل» عنوان برنامه تلویزیونی است که فصل اول آن در ایام ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ از شبکه سوم سیما پخش شد. برنامه‌ای با محوریت قرآن که امسال نیز از ابتدا تا انتهای ماه مبارک رمضان هر روز در ساعات پیش از افطار مهمان خانه مخاطبان رسانه ملی است.

در همین راستا مصطفی زمانیان رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری در گفت و گو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت چنین فضایی گفت: ظرفیت نوآورانه‌ای در برنامه‌هایی مانند برنامه محفل قرآنی امام حسنی‌ها وجود دارد که همان اجتماعی سازی جریان قرآنی است. در برنامه محفل قرآنی امام حسنی‌ها برای نخستین بار توانستیم امر فعالیت‌های قرآنی را خارج از صنف جامعه قرآنی به جامعه عرضه کنیم که این نوآوری بسیار محل اعتنا و توجه است.

وی ادامه داد: طبیعتاً هرچقدر بتوانیم توسعه فعالیت‌های قرآنی را با مفاهیمی مانند نشاط، شادی، آموزش و تفریح و سرگرمی ضرب کنیم حتماً اثر گذاری این فعالیت‌ها بیشتر خواهد شد از این جهت برنامه محفل جایگاه خودش را پیدا کرده و حتماً می‌تواند ظرفیت‌های دیگری را در حوزه امر قرآنی فراهم کند.

زمانیان ادامه داد: یکی از ظرفیت‌های بسیار راهبردی کشور برای توسعه و تحول و مساله امید آفرینی در سطح جامعه استفاده از ظرفیت‌های دینی خاصه ظرفیت‌های قرآنی است. اینکه چطور بتوانیم این ظرفیت‌ها را تبدیل به محصول قابل پذیرش کنیم محل اعتنا و قابل توجه است.

رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری با اشاره به اینکه یکی از موضوعات مهم در این فضا این است که ظرفیت‌های قرآنی برای حل مسائل واقعی کشور استفاده شود، اظهار داشت: امروز کشور دچار پدیده‌های جدی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی مانند پدیده مهاجرت، خودکشی، بیکاری و … است. سوال مهم این است که فرهنگ قرآنی چطور می‌تواند برای این پدیده‌ها نسخه شفابخش مبتنی بر معارف قرآنی بدهد؟. چه از حیث راه حل و چه از حیث بنیه اجرایی جریان قرآنی می‌تواند به حل مساله کمک کند.

وی افزود: سال‌های سال در اربعین مساله ما این بود که چگونه این فرهنگ گسترش پیدا کند. بعدها دیدیم که اربعینی ها تنها در محدوده زمان و مکان جغرافیایی خاص اربعین کمک به حل مساله نکردند بلکه پا را فراتر گذاشته و در مابقی مسائل نیز مدل جریان اربعین جاری و ساری شد. در آسیب‌های اجتماعی، سیل و زلزله و چنین مواردی شاهد حضور مواکب اربعینی برای کمک به مردم و حل مساله بودیم.

زمانیان در پایان گفت: به نظر می‌رسد این فرصت و ظرفیت در جریان قرآنی کشور وجود دارد مشروط به اینکه به موضوعات قرآنی به صورت صنفی نگاه نشود و جریان قرآنی تنها مسائل صنفی خودش را حل نکند بلکه مأموریت پذیری در سطح ملی برای مسائل مختلف کشور داشته باشد.

کد خبر 6066044

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha